Uuden sukupolven SULO-tuoli

SULO-tuoli on muotoilija ja artesaanipuuseppä Petteri Häkkisen suunnittelema tuoli lapsille. SULO-tuoli osallistui 2016 ISKU Suomi100 -suunnittelukilpailuun ja tuli jaetulle toiselle sijalle.

Petterillä on pitkä historia nuoreksi mieheksi hauskojen, esteettisten ja käytännöllisten tuotteiden muotoilussa.

SULO-tuoli edustaa monella tapaa uuden sukupolven muotoilua ja tätä päivää. Meistä se on tosi hyvä. Seisova vesi kun alkaa vain haista. Siksi on tärkeää kulkea virrassa.

Selkeää skandinaavista muotoilua edustava SULO-tuoli on meille,  A.Vesalainen Oylle uudenlainen tuote. Vaikka perheyrityksemme onkin vuosien saatossa tuonut maahan myös kotikalusteita, on siitä jo aikaa.

Petterin kanssa tiemme kohtasivat Ladecin Isko Lappalaisen kautta. Iskon homma on edistää muotoilijoiden ja yritysten yhteistyötä. Siitäkin on nyt muutama vuosi.

Suloinen yllätys

SULO-tuoliin kävimme mekin tutustumassa 2016 Habitaressa. Meistäkin se oli todella hieno jo tuolloin ja iloitsimme Petterin sijoituksesta kilpailussa. Mutta monesti asiat eivät etene siten miten oletetaan.

Siinä kävikin niin, että me saammekin esitellä SULO-tuolin maailmalle ja tarjota mahdollisuuden pienille ihmisille päästä suomalaisen suunnittelun kanssa jakamaan tärkeitä ruokahetkiä ja isompana sitten vaikka piirustus- ja läksyhetkiä.

Par’aikaa valmistaudumme monella tasolla (mm. henkisesti) Habitare-messuihin. Siellä edustamme SULO-tuolin sekä täkäläisten muiden suunnittelijoiden ja tekijöiden kanssa Design Lahti -osastolla, AHEAD-hallissa 6K80.

Meitä tietenkin jännittää ja kutkuttaa miten SULO-tuoli otetaan vastaan, tuleeko paljon pieniä ihmisiä testaamaan SULO-tuolia ja millaisia väritoiveita SULOn 2.0-mallia silmällä pitäen ihmisillä mahtaa olla. Olemmeko itse olleet yhtään käryllä vai ihan värien pimennossa.

Lahest

Meille lahtelaisina on tärkeää olla mukana edistämässä ja synnyttämässä tuotteita täällä Lahdessa tai Lahdesta. Kaupungilla on pitkä historia suomalaisessa kalustemuotoilussa eikä muotoilijoista pitäisi pulaa olla nykyäänkään. SULO-tuoli on nyt ensimmäinen isompi ja konkreettisempi projekti, joka näkee päivänvalon.

Kuten on ennenkin todettu: Lahti on mesta paikka.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *