Perhe + yritys

Perheyritykseen liittyy tiiviimmin ihmisryhmä: perhe. Yllätys. Yrittäjillä työt tulevat kotiin ja kotona yleensä tiedetään mitä vanhemmat työkseen tekevät. Useimmiten.

A. Vesalainen Oy:ssä työskentelee aviopari, mutta kesän alussa Hannasta, eli vaimosta, tuli ihan rivityöntekijä. Noin ainakin valtiovallan silmissä – ja hyvä niin. Jo oli aikakin.

Lapsetkin voivat siis tulla ensi kesänä kesätöihin eikä siitä koidu mitään hullunkurista haittaa heille – myöhemmissä elämänvaiheissa. Sellaisestakin on kokemusta ja siksipä lakiuudistus ilahduttaa valtavasti.

8 – 12-vuotiaille on toki haastavaa löytää kesätyötähommaa, mutta kyllä sellaista aina löytyy. Se ei ole kenties kaikista glamourisinta, mutta arvokasta se on. Pihamaan siistiminen haravoiden, pusaleikkureilla ja roskia keräämällä on ensinnäkin homma mikä pitää säännöllisesti tehdä, siinä konkreettisesti näkee työn tuloksen ja on suuri ilo, kun sisäänkäynti on hoidettu.

Onkin tärkeää mahdollistaa nuorille henkilöille tilaisuus tajuta erilaisten työtehtävien merkitys isommassa kokonaisuudessa. Että he oppivat arvostamaan omaa tekemistään ja muiden. Kenties heidän tavoitteet ja motivaatio kasvavat ja elokuussa kouluun on jokin kirkkaampi ajatus sekä draivi.

Yrittäjän perheen tulee muistaa, että rakentavaa kritiikkiä tulee voida ja pitää antaa, kun sille on tarvetta. Yrittäjän muistaa, että sitä pitää ottaa vastaan perheeltä eikä odottaa ihan mahdottomia. Metsä pitää välillä nähdä puilta – katsoi sitä kummalta puolen tahansa.

Tärkeintä on usein matka

Pikavoittoja ei ole ja sen oppiminen on jo nuorena ihan hyvä asia. Että osaa nauttia keskeneräisyydestä ja siitä, ettei prosessit aina mene ihan niin sulavasti putkeen, kun liikkuvia tekijöitä on logistiikan lisäksi IT-järjestelmät, ihmiset, kulttuurillis-kielelliset erot ja vaikkapa aikaerot.

Että sietää ja on sitkeä. Ei lannistu, vaikka voisi, mutta ei kuitenkaan. Joskus toki pitää ymmärtää päästää irti eikä kahlita itseään ns. omiin ”kuningasajatuksiin”.

Perheyrityksessä työntekijät pääsevät/joutuvat välillä nauttimaan perheasioista, mutta… no onhan se vaihtelua. Kunhan ei ihan liian jokapäiväistä.

Niin ja toimistokoiraa suosittelemme kaikille työpaikoille, missä ei ole allergiaa, sillä sellainen parantaa työviihtyvyyttä. Sillä tärkeää on hyvä arki ja se, että mennään eteenpäin – eikä jäädä seisovaan veteen. Sillä seisova vesi haisee.

Kuten eräs sanoi: ”Ei se ole vain ’Go with The Flow’, kyllä sillä on paljon merkitystä millaisia pöllejä siellä virrassa on”.

– Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *