Aktiivinojaimet

Lempeää ergonomiaa

Paljon on mouhottu, että istuminen tappaa ja tottahan on, että nykyihminen istuu valveillaoloajastaan liian paljon. Staattinen seisominenkin on keholle pahasta! Molempi pahempi… Ratkaisu tähän ongelmaan onneksi löytyy.

Focal Uprightin aktiivinojaimet on suunniteltu tukemaan luontaista selkärangan S-kaarta. Ne kohottavat lempeästi ja pakottavat ryhdikkääseen asentoon, samalla keventäen painoa jaloilta ja painetta alaselästä.

Kaikki Focal Uprightin aktiivinojaimet ovat nojaimia, koska niillä ei ole tarkoituskaan istua. Ne tarjoavat tukea keholle, samalla pitäen puoliseisovanasennon symmetrisenä ja kehon pienessä liikkeessä. Tämän ansiosta verenkierto pääsee virtaamaan vapaammin, happi kulkee (myös) aivoihin, vireystila pysyy hyvänä eikä keho siltikään joudu liian koville.

Ortonin fysioterapeuttien testaamat

Olemme iloksemme saaneet tehdä yhteistyötä Invalidisäätiön omistaman Ortonin erikoissairaalan fysioterapeuttien kanssa.
Mogo, Mobis ja uutuus-Pivot ovat olleet 2016 Ortonilla niin henkilökunnan kuin kuntoutettavien käytössä ja toimintaterapeuttien terveiset ovat olleet ilahduttavia.

”Olen koekäyttänyt Mogoa ja olen siihen kovasti tykästynyt. Hyvää siinä on keveys, se on tukeva, ja sillä pystyy liikkumaan yllättävän laajoilla liikkeillä.” Kaija Lamberg, toimintaterapeutti, ORTON Oy

MOGO
nojatuki mikä kulkee mukana

Mogo on yksinkertaisin, kehoasi parhaiten puoliseisoma-asennossa tukeva ja mukana kulkeva ergonominen seisomatuki mitä markkinoilta löytyy.

Alempaa löydät videon…

Mogon kasaa hetkessä ja säätää itselleen sopivaan korkeuteen. Puoliseisoma-asennossa Mogo ja jalkasi muodostavat tripodin, eli kolmijalan. Käännettävä lattia-/maavaste on suunniteltu niin sisälle/kovalle kuin ulos/pehmeälle pinnalle, tukemaan symmetrisesti kehoa ja mahdollistamaan jatkuvan pienen liikkeen.  Tadaa!

Kyllä. Niin yksinkertaisesta asiasta on kyse.

Mogo painaa vain kilon verran, joten se on helppo ottaa mukaan.

Samalla kun selkärankasi on luonnollisen mukavassa asennossa ja alaselän paine hellittää, keskivartalosi pysyy aktiivisena ja jaloiltasi katoaa painoa noin 30 prosenttia. Verenkierto ja aineenvaihdunta virtaavat mukavasti ja energiatasosi pysyy hyvänä.

  MOBIS
  – työtuolien uudistaja

  Mobis on työtuolien riisuttu uudistaja. Sen minimalistinen muotoilu tukee ergonomisesti kehoa puolipystyasennossa pitäen selkärangan luonnollisessa asennossaan ja suurimmat lihasryhmät aktiivisina.

  Mikä Mobiksessa sitten on niin ihmeellistä verrattuna muihin työtuoleihin?

  Mobis ei ole tuoli. Siinä ei istuta, siihen nojatan. Mobiksella on mahdoton röhnöttää. Se kohottaa lempeästi käyttäjän ergonomisesti mukavaan asentoon, jossa selkäranka on S-linjassa ja lantio on rento. Mobiksen muotoilu myös mahdollistaa liikkeen, jolloin istumisesta tuttua puuduttavaa oloa ei pääse syntymään vaan keho ja mieli pysyvät virkeinä.

  Mobis sopii mainiosti niin seisomatyöpisteen kuin säädettävän työpöydän pariksi, neuvottelutilaan tai ryhmätyötilaan. Kotiin, toimistoon, työhuoneelle, verstaalle, musiikkihuoneeseen – sinä tiedät parhaiten mihin.

  Mobis on ergonominen, nokkela, lattiatilaa säästävä aktiivi-istuin – jolla ei istuta.

  PIVOT – keinutaan!

  Pivot on Focal Uprightin aktiivinojain joka on Mobiksen tavoin ns. itsestään seisova, mutta Mobikseen nähden paljon väkkärämpi kaveri.

  Pivotin painollinen jalusta on aktiivisesti vakaa, se vastaa jokaiseen liikkeeseesi. Pivotin kumisen Octogrip-overmoldin tarjoama juuri oikeanlainen kitka antaa täyden liikkumisvapauden. Se yksinkertaisesti kannustaa kierähtämään, kaartamaan, pyörähtämään ja jopa kääntymään 360 astetta.

  Pivotin selkeälinjaisen aktiivinojaimen asento on eteenpäin, niin että löydät luonnollisen tasapainon aktivoimalla keskikehosi ohjautuessa täydelliseen asentoon.

  Kaiken lisäksi Pivotin korkeutta on helppo laskea ja nostaa, mikä kannustaa ottamaan erilaisia terveellisiä asentoja aktiivisen istumisen ja nojaamisen väliltä.